Priaznivci modelárstva sa dnes zišli v Prešove

07.03.2010 Prešov

Prešov 6. marca (TASR) - Prešovský Klub plastikových modelárov organizuje po roku opäť zaujímavú akciu pre modelárov a priaznivcov modelárstva.
V priestoroch Mestskej haly v Prešove dnes od rána prebieha za veľkého záujmu verejnosti 6. ročník najväčšej modelárskej akcie svojho druhu v meste - súťaž plastikových modelárov Prešov Model Show 2010 a Lietanie v hale 2010.
Návštevníci podujatia sa môžu oboznámiť s takmer všetkými druhmi modelárskych činností. Vo vstupných priestoroch haly prebieha burza modelárskych potrieb a návštevníci, ktorí prišli nielen z celého Slovenska, ale aj z Ukrajiny, Maďarska, Poľska a Českej republiky, si môžu prezrieť výstavu modelov, auto - veteránov a ukážky práce železničných a lodných modelárov. Akciu spestrili kluby vojenskej histórie z Košíc, Prešova, Spišskej Novej Vsi a Popradu, ktoré predvádzajú výzbroj a výstroj z druhej svetovej vojny, ale aj z čias starovekého Ríma.
Súčasťou podujatia je aj súťaž plastikových a papierových modelov a 12. ročník Lietania v hale. Ako pre TASR uviedol Peter Košík z prešovskej pobočky Slovenského leteckého zväzu generála M. R. Štefánika, v prešovskej hale počas celého dňa bude predvádzať svoje diaľkovo ovládané elektro-lietadlá okolo 50 leteckých modelárov, väčšinou bývalých športových pilotov zo Slovenska, Českej republiky a Poľska.
Detskí návštevníci sa môžu zapojiť do súťaže v hádzaní vlastnoručne vyrobených papierových lastovičiek. Organizátori do programu zakomponovali predpoludním aj ukážky práce a techniky prešovských hasičov a popoludní ukážky streľby z historických zbraní používanými armádami na našom území počas druhej svetovej vojny, medziiným aj zo 76 mm kanóna sovietskej armády.
 

Vyberte región